Nieuwe vestigingsdirecteur voor het Mariniersmuseum

By 31 januari 2018Nieuws

Met ingang van 1 maart aanstaande zal mevrouw Frédérique van Steekelenburg-van der Stelt MA.Msc, benoemd worden tot vestigingsdirecteur van het Mariniersmuseum te Rotterdam. De Stichting Historische Verzameling Korps Mariniers (SHVKM) en de Koninklijke Stichting Defensiemusea (KSD) hebben in nauwe samenwerking de selectieprocedure gevolgd en hebben tot benoeming besloten.

Met deze benoeming spreken de Raad van Toezicht en de Algemeen Directeur van de Koninklijke Stichting Defensiemusea hun vertrouwen uit dat Frédérique van Steekelenburg het Mariniersmuseum, binnen de ministeriële opdracht aan de KSD, verder zal ontwikkelen in de richting van een publieksmuseum om zo aandacht, kennis en gevoel over te brengen over het verleden en het heden van het Korps Mariniers.

Frédérique van Steekelenburg heeft na haar studie Museologie de studies Communicatiewetenschap en Kunstgeschiedenis voltooid aan de Universiteit van Amsterdam. Na een carrière in verschillende Nederlandse musea is zij sinds 2013 tot heden Hoofd Communicatie en Development bij het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis . Tevens is zij bestuurslid van ICOM-Nederland.

Het Mariniersmuseum: verkozen tot leukste uitje van Zuid-Holland 2018. Het Mariniersmuseum scoort op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2018. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door het Land van ANWB en wordt gezien als dé publieksprijs van Nederland.