24 november VKT-netwerk meeting – GECANCELD

By 4 november 2021Nieuws

GECANDELD

Op woensdag 24 november organiseren we een VKT-netwerk meeting voor (post)actief dienende en oud officieren van het Korps. Deze meeting stellen wij ook open voor actief diende en oud-officieren die nog geen lid zijn.

Het programma ziet er als volgt uit:

15.00 uur inloop

15.30 uur tot 16.15 uur Marnix Eysink Smeets, Lector Publiek Vertrouwen in Veiligheid /Directeur LEV en telg uit een marine geslacht. Onder de titel Wakker in een vreemde wereld laat hij zien hoe het binnenlandse veiligheidslandschap in de afgelopen 20 jaar fundamenteel is veranderd, een verandering die naar verwachting ook de komende jaren nog zal doorzetten. Het veiligheidsbeleid en de veiligheidsorganisaties hebben deze veranderingen niet bij weten te houden, waardoor een mismatch is ontstaan tussen wat de situatie in de samenleving vraagt en wat het veiligheidscomplex kan leveren. Een belangrijk breekpunt ligt in de periode 2010-2014. Op basis van de kennis over de (on)veiligheid van de jaren ervoor werd het veiligheidscomplex in deze periode omgebouwd tot efficiënte supertanker (met onder meer de vorming van het superministerie van Veiligheid en Justitie, de hertekening van de gerechtelijke kaart en de vorming van de nationale politie). Die tanker lag nog maar net in het water of het veiligheidslandschap bleek sterk veranderd. En kreeg de supertanker al snel alle trekken van een Titanic. Het klassieke verhaal dus van de generaals die zich voorbereiden op de vorige oorlog? Wat staat ons nu te doen? Een nieuw verfje of een nieuwe vlag in de mast laat het schip er van afstand wellicht weer even pront uitzien, maar verhult waar het echt om gaat. Dat is: hoe houden we het schip drijvend? Of, nog beter: hoe zorgen we voor de snelle, slimme, wendbare vaartuigen die nu écht nodig zijn?

16.15 uur tot 17.00 uur Andy Kraag, Hoofd Dienst Landelijke Recherche (National Crime Division) en oud-officier der Mariniers, hoe staat het eigenlijk met de uitvoering veiligheid vanuit standpunt politie en hoe houden zij stand?

17.00 uur Pauze

17.15 uur tot 18.00 uur Discussie onder leiding van KolMarns Jan ten Hove en KaptMarns Maurits Holle over communicatie en het regelen ritselen en relaties. Hoe kan het dat de Politie wel het nieuws haalt over veiligheid en Korps niet? Hoe zit het met zaken voor elkaar krijgen?

18.00 uur Borrel met lopend buffet blauwe hap.

20.00 uur Einde oefening.

Meld je aan bij het secretariaat (secretariaat@wjb.nu) vóór 20 november. Na ontvangst van jouw deelname volgt er een definitieve bevestiging van deelname.

NB. Ook actief dienende en klas-/opleidingsgenoten die nog geen WJB-lid zijn, zijn van harte welkom tijdens de netwerkmiddag op 24 november.